Zware tijden voor SC Heerenveen: ''Er komen veel kosten bij kijken''

In tijden van corona moeten clubs veel coronamaatregelen nemen om er zeker van te kunnen zijn dat zij kunnen blijven spelen. Irene de Goede vertelt wat er allemaal gebeurt bij SC Heerenveen Vrouwen om alles in goede banen te leiden.

"Elke week worden de speelsters getest. Twee dagen voor de wedstrijd wordt de hele selectie, minimaal 25 spelers, en de hele staf getest", vertelt De Goede aan Omrop Fryslân. "Gelukkig komt de KNVB ons hierin tegemoet, want het was voor onze stichting financieel niet te dragen. Hoewel we heel graag willen voetballen, moeten we wel financieel verantwoord blijven werken."

"Er komen nog wel wat meer kosten om de hoek kijken", geeft het bestuurslid van SC Heerenveen Vrouwen aan. "Bij uitwedstrijden is onze spelersbus niet meer voldoende, want er is te weinig plek om dat op een coronaveilige manier te doen, dus moeten er extra vervoersmiddelen worden ingezet. Daarnaast moeten we in zones werken."

"Daarbij heb je veel meer mensen nodig om wedstrijden te organiseren. Ik moet zeggen dat wij ongelooflijk fantastische vrijwilligers hebben. Daar zijn wij heel blij mee, want zonder hen konden we dit echt niet draaien", vervolgt ze. "Gelukkig hebben we twee fysiotherapeuten, maar je moet ook extra sportartsen inschakelen om als testen te analyseren."

"We moeten steeds heel creatief zijn, want elke keer komen er ook andere situaties voor onze voeten. Dat maakt het heel lastig om echt budgettair heel strak te zitten", erkent De Goede. "Waar we nu wel heel attent op zijn, is dat we meer mensen willen binden aan de club, want we hebben het wel nodig omdat we gezien deze coronaperiode het financieel ook zwaar hebben."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand