Zware dobber' voor De Graafschap: ''Maar ze zijn wel minder dan Vitesse''

SC Heerenveen neemt het aankomende zondag in Doetinchem op tegen De Graafschap en bij de 'Superboeren' zijn er nog de nodige vraagtekens. Hidde Jurjus, Bryan Smeets en Dean Koolhof ontbraken vrijdag namelijk op de training.

"Hidde heeft wat last van zijn knie en deed uit voorzorg niet mee", verklaart de oefenmeester op de clubsite. "Hij is er morgen op de training gewoon wee bij. Bryan heeft last van zijn schouder en Karim Tarfi zal op zijn positie spelen. Dean is ziek en zoals het er nu naar uitziet, zit hij niet bij de selectie tegen Heerenveen", verklapt Vreman, die uitkijkt naar de volgende thuiswedstrijd. 

"Heerenveen heeft een goed elftal met veel kwaliteit; wel minder dan Vitesse overigens", vervolgt hij. "Maar Heerenveen heeft een collectief en kan een zware dobber zijn", aldus Vreman, die geen contact heeft gezocht met Caner Cavlan. "Ik ga hem niet voor de wedstrijd bellen, nee. Voor hem is het natuurlijk heel mooi dat hij de stap naar Heerenveen heeft gemaakt", erkent de coach, die beseft dat zijn ploeg in 2016 nog ongeslagen is in eigen huis. 

"We moeten daarmee doorgaan. Die statistiek zegt me alleen wat als die zo blijft", verklaart hij. "Het gaat er niet alleen om dat je ongeslagen blijft in eigen huis. Het is namelijk belangrijk dat we dat goed voetballend kunnen doen. Daar zijn we mee bezig en dat ziet er goed uit. De supporters die er zijn wil ik graag vragen om hetzelfde te brengen als in de laatste wedstrijden. Als wij goed spelen en zij ons ondersteunen, kunnen we elkaar helpen. Het helpt de groep zeer zeker, de steun van onze fans is een meerwaarde", besluit Vreman over de trouwe aanhang. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand