"Zulke karakterjongens mis ik de laatste jaren wel bij SC Heerenveen"

Doke Schmidt (R) en Mitchell van Bergen (L)
Doke Schmidt (R) en Mitchell van Bergen (L) Foto: © Pro Shots

Voetbal International-verslaggever Geert-Jan Jakobs was te gast bij de oefenwedstrijd tussen Regioteam Gaasterlân-Sleat en SC Heerenveen (0-14). Tijdens het duel kwam de voetbaljournalist in gesprek met de 84-jarige SC Heerenveen-supporter Kees Nederstigt, naar eigen zeggen het oudste lid van Nieuw Noord.

Nederstigt draagt een wat ouder shirt van SC Heerenveen, en het staat vol met handtekeningen van supporters. Eén speler mocht zijn shirt signeren. "Doke Schmidt, een vent naar mijn hart", zegt Nederstigt tegen Voetbal International. "Niet de beste voetballer, maar deed altijd zijn stinkende best. Zulke karakterjongens mis ik de laatste jaren wel."

Nederstigt overhandigde zijn stift altijd met een waarschuwing: "Je tekent bij mij wel voor je leven." Schmidt zette ook een handtekening, maar vertrok naar aartsrivaal SC Cambuur. "Tja, hij kreeg bij ons geen contract. En er moet wel gegeten worden."

Maar oude liefde roest niet, zo zag Nederstigt bij Schmidt. "Vorig seizoen: Cambuur-Heerenveen. Na tien minuten pakte Doke een rode kaart. Zo kwam er ruimte en wonnen wij de wedstrijd. Dan, Heerenveen-Cambuur. Doke komt voor de goal, krijgt een enorme kans. En schiet óver. Prima kerel. Hij heeft zijn handtekening waargemaakt."

Sinds zijn pensioen is Nederstigt er altijd bij. "Uit en thuis, ik ga altijd mee. Lekker mee in de bus, dan geniet ik", zegt de 84-jarige supporter, die altijd met Nieuw Noord meereist. "Ik heb goed contact met de jeugd. Maar als in het uitvak de emoties opspelen, grijp ik er weleens eentje beet. "Dit hoort niet bij ons, hou de kop erbij!"

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand