'Zou doodzonde zijn als Joey Veerman ergens ondersneeuwt''

De kans is groot dat wanneer Joey Veerman SC Heerenveen gaat verlaten, dat voor een buitenlandse club zal zijn. De 22-jarige middenvelder moest afgelopen zomer volgens schattingen tussen de twaalf en vijftien miljoen euro kosten.

In Nederland is er behalve Ajax geen enkele club die zo'n bedrag kan en wil ophoesten. "Dan wordt het een club in het buitenland. Maar dat is wel jammer, hè?", begint sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Want dan heb je bijvoorbeeld ook een Davy Pröpper, die was nog niet zo lang geleden gewoon international."

"Dat is een goede voetballer en die ging ook naar Engeland en je hoort er eigenlijk niets meer van, hè? Dat is toch ook zonde", vervolgt De Boer over Pröpper, die vorig seizoen slechts één duel in de Premier League moest missen. Dit seizoen kwam hij echter alleen nog maar in de EFL Cup in actie. "Zometeen gaat Joey Veerman voor een paar miljoen extra... Kijk, ik snap Heerenveen heel goed hoor."

"Als Ajax - ik noem eens wat - acht miljoen wil betalen, maar hij kan naar een Premier League-club en die bieden vijftien tot zeventien miljoen, dan wil Heerenveen hem natuurlijk aan die club verkopen. Maar voor Veerman zou het doodzonde zijn als hij nu ondersneeuwt in een Premier League-achtige competitie", aldus De Boer, die buiten Ajax wellicht nog één andere club Veerman ziet halen.

"Als AZ Boadu verkopen en Stengs, dan koop je Veerman voor tien en verkoop je hem weer voor vijftien miljoen euro", besluit De Boer.

Lees meer: