Zorgen zijn weg bij SC Heerenveen: "Neem je toch mee het veld op"

Nina Nijstad in actie voor SC Heerenveen
Nina Nijstad in actie voor SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

De Azerion Vrouwen Eredivisie gaat vrijdagavond weer van start. SC Heerenveen gaat, met de ontzettend jonge ploeg, op bezoek bij PSV.

De Friezen gooiden deze zomer het roer om en willen zich meer focussen op het opleiden van talenten. Daar hoort een jonge selectie bij. "Ik weet het niet precies, maar ik denk dat er zelfs maar vijf of zes speelsters zijn die al serieuze eredivisie-ervaring hebben", zegt de 19-jarige Nina Nijstad in gesprek met de Leeuwarder Courant. Van haar wordt dit seizoen veel verwacht: "Ik ben van mezelf niet direct een leider in het veld, maar de trainer vindt wel dat ik die rol meer moet pakken nu, en dat wil ik ook. Al dat soort aspecten krijg je hier de ruimte voor."

Afgelopen zomer was ze met Oranje O20 actief op het WK in Costa Rica, een bijzondere ervaring. "Je bent een maand lang echt alleen maar met voetbal bezig. Je zit in een bubbel, op elkaars lip en moet het samen doen. Met de twintig beste speelsters van Nederland ook nog eens, dus je traint elke dag op een hoog niveau. Het was gewoon een vette ervaring die je niet zomaar weer meemaakt."

Afgelopen seizoen eindigde SC Heerenveen als zevende en de ambities voor komend jaar zijn duidelijk: "Nu zijn Fortuna Sittard en Telstar er nog bij gekomen, maar hoe dan ook verwacht ik dat we het in de eindklassering beter gaan doen. Ik zie de nieuwe meiden heel snel aanpikken bij het niveau en ze spelen met veel enthousiasme om beter te worden. Daarnaast hadden we vorig seizoen te maken met allerlei dingen buiten het veld, zoals de onzekere financiële positie van de club. Dat neem je toch mee als het veld opstapt, ook voor een training. Nu klopt alles weer en zijn de zaken goed geregeld", aldus Nijstad.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand