Zorgen om Vlap en Pierie: ''De selectie zit niet goed in elkaar''

Voormalig SC Heerenveen-verdediger Geert-Jelle de Vries denkt dat trainer Jan Olde Riekerink flink geschrokken is van het niveau van zijn selectie. De voetbalanalist doet die uitspraak op basis van het interview dat de trainer onlangs gaf bij Omrop Fryslân.

Olde Riekerink werd daarin gevraagd om drie kenmerkende momenten van het seizoen tot nu toe uit te kiezen, maar koos verrassend genoeg voor goals van Thorsby en Lammers, en het vieren van de zege op PEC Zwolle. "Het valt mij op dat hij zijn spelers niet afvalt en zich eigenlijk als een gentleman gedraagt", stelt De Vries bij Omrop Fryslân.

"Maar als je er goed naar kijkt dan hapert hij als het gaat over de kwaliteit van de spelers. Dus ik denk dat hij niet helemaal eerlijk is en ik denk dat het hem ook is tegen gevallen hoeveel kwaliteit er in de selectie zit. Mourinho zegt gewoon dat hij een waardeloze ploeg heeft en dat het dit jaar niets wordt. Dat is misschien ook wel om zichzelf in te dekken, maar ik denk ook dat het soms mooi is om eerlijk te zijn."

"Je kan niet ontkennen dat de selectie matig is", vervolgt De Vries kritisch. "Het feit dat Kik Pierie als grootste talent niet op zijn eigen plek kan spelen, geeft aan dat de selectie niet goed in elkaar zit. Hetzelfde geldt voor Michel Vlap. Dat zijn twee jongens die ook vanuit de club worden gezien als verschrikkelijk grote talenten en ze kunnen beide niet op hun favoriete plek spelen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand