'Zonde dat ik niet verder sta, maar alles gebeurt met een reden''

Voormalig SC Heerenveen-speler Tarik Kada verruilde afgelopen januari het Finse RoPS voor het Bahreinse Al-Ahli Manama. Omdat ook in het Midden-Oosten het coronavirus heerst, overweegt Kada terug te keren naar Nederland, ondanks dat hij in Bahrein nog maar drie duels speelde.

"De maatregelen zijn niet streng. Je moet een mondkapje op als je naar buiten gaat en handschoenen aan als je de supermarkt ingaat", vertelt Kada tegen het Noordhollands Dagblad. "Anders krijg je een boete van zo'n 250 euro. Als blijkt dat het nog lang duurt voor er gevoetbald mag worden, keer ik waarschijnlijk tijdelijk terug naar Nederland."

Kada speelde in de jeugd van SC Heerenveen, maar is nooit doorgebroken tot het eerste elftal. "Ik begrijp de vraag of ik het jammer vind dat ik nu in Bahrein voetbal en niet in de Eredivisie. Het is zonde dat ik niet verder sta, maar in het leven gebeurt alles met een reden en dat maakt het voor mij makkelijk me erbij neer te leggen."

Met zijn 24 jaar verwacht Kada niet dat Bahrein zijn eindstation is. "Ik laat alles op me afkomen, maar in het Midden-Oosten heb je goede voetballanden. Saoedi-Arabië heeft bijvoorbeeld een sterke competitie en ligt hier slechts een halfuurtje vandaan. Dat zou zowel sportief als financieel aantrekkelijk zijn. Maar als ik iets geleerd heb de voorbije jaren, dan is het wel dat er niets valt te plannen in het leven."

Lees meer: