'Zo'n jongen als Veerman kan alleen nog naar het buitenland''

Het stilleggen van het Eredivisie-seizoen gaat gevolgen hebben voor de transfermarkt. Fulco van Kooperen, zaakwaarnemer van SC Heerenveen-speler Joey Veerman, weet dat de Nederlandse spelers niet zichtbaar zijn voor clubs doordat ze geen wedstrijden spelen, en daardoor minder aantrekkelijk zijn.

"De jongens over wie ze (clubs uit grote competities, red.) nog twijfelden en die ze normaal gesproken tussen maart en juni zouden 'afscouten', neemt de interesse af", zegt Van Kooperen in gesprek met De Telegraaf. "Spelers uit Portugal, Duitsland en Polen zijn wél zichtbaar."

"Er zullen meer uitgaande transfers zijn dan binnenlandse transfers", vervolgt Van Kooperen. "Spelers in de Eredivisie maken normaal gesproken een stap van een kleine club naar een subtopper. Maar de subtop heeft niets te besteden."

"Zelfs Feyenoord kan Joey Veerman van SC Heerenveen niet betalen, anders was de kans groot geweest dat hij naar Feyenoord was gegaan. Maar door de gevolgen van de coronacrisis is hij te duur geworden voor Feyenoord. Zo’n jongen kan alleen nog naar het buitenland", aldus de zaakwaarnemer van Veerman.

Als medio september de Eredivisie weer begint, hebben onze voetballers ruim een half jaar geen officiële wedstrijd gespeeld. De gevolgen voor de transfermarkt zijn waarschijnlijk desastreus. https://t.co/Cz8iILIWW0

— De Telegraaf (@telegraaf) June 16, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand