'Zo'n aanbod krijgt een ex-trainer van SC Heerenveen niet elke dag''

Jurgen Streppel staat sinds dit seizoen aan het roer bij Roda JC. Voor de oud-trainer van SC Heerenveen is het in de Keuken Kampioen Divisie schakelen na de luxe in Abu Dhabi. Streppel is naar eigen zeggen geduldiger geworden na het avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten.

"Als trainer wilde ik altijd op alles mijn stempel drukken", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Geloof me, dat lukt je niet als je in een temperatuur van 50 graden training moet geven. Of als jouw spelers om acht uur 's avonds moeten bidden. Dan heb je je gewoon aan te passen aan die omstandigheden. Dat laatste is de grootste les geweest. Dat verrijkt je als mens en als trainer."

Streppel twijfelde niet om naar Abu Dhabi te vertrekken toen hij een aanbod kreeg. "Kijk, ik heb altijd gedroomd van een mooi buitenlands avontuur. En dit was ook nog eens een financieel heel aantrekkelijk avontuur, daar ben ik eerlijk over", geeft hij aan. "Zo'n aanbod krijgt een ex-trainer van Heerenveen niet elke dag. Zou ik die kans dan niet mogen aangrijpen omdat er op het regime wat aan te merken valt?"

Na Helmond Sport, Willem II en SC Heerenveen heeft Streppel de opwaartse lijn doorbroken en is hij terug in de Keuken Kampioen Divisie. "Maar wat is logisch, hè", zo nuanceert hij. "Frank Rijkaard degradeerde met Sparta en ging daarna naar FC Barcelona. Ik bedoel: je bent in het voetbal van zoveel factoren afhankelijk. Natuurlijk zou ik dolgraag eens in de top werken."

Over zijn tijd bij SC Heerenveen tussen 2016 en 2018 wil de 51-jarige trainer niet meer praten. "Hoe groter de club, des te meer krachtenvelden er spelen", is het enige wat Streppel kwijt wil.

Lees meer: