'Zo dun is het lijntje bij hem, hij speelt niet meer bij Heerenveen of FC Twente''

Hate him or love him: Hakim Ziyech. De oud-middenvelder van SC Heerenveen grossiert in balverlies, maar is voor zijn huidige werkgever Ajax óók erg belangrijk met zijn doelpunten en assists. 

Oud-voetballer Ronald de Boer behoort tot de groep Ziyech-liefhebbers. "Maar het omslagpunt kun je snel bereiken, hè. Zo dun is het lijntje bij hem. Hij is 24 jaar en speelt niet meer bij Heerenveen of FC Twente", vertelt De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Boer stoort zich aan het risico dat Ziyech in elke pass legt. "Als je altijd de geniale bal wilt geven, komt dat de ploeg niet ten goede. Dan moet je soms juist het spel simpel houden. Daar kan een team op sommige momenten veel meer aan hebben. Dat er rust in het elftal is in plaats van onrust", vervolgt hij.

"Qua techniek en stijl is hij een lust voor het oog. Punt. Maar juist als hij straks naar een grote buitenlandse topcompetitie wil, zal Ziyech kritisch naar zijn eigen spel moeten kijken. Bij grotere clubs staan ze in de rij om je positie over te nemen als het niet loopt. Ik was zelf ook een nonchalante speler, maar je moet wel een keer de knop omzetten: hoe haal ik het beste uit mijn carrière?", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand