'Ziyech moet naar een team in de traditionele top drie''

Hakim Ziyech lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden bij SC Heerenveen. De middenvelder heeft een aflopend contract en is niet tot een akkoord gekomen over een nieuw contract. Analyticus Ronald de Boer vindt dat Ziyech in Nederland moet blijven.

"Als hij na dit seizoen vertrekt, moet hij sowieso naar een team in de traditionele top drie gaan, vind ik", zegt De Boer tegen Voetbal International. "Bij teams als PSV, Ajax of Feyenoord krijgt hij de internationale schijnwerpers op zich, is de druk groter en komt niet alles op zijn bordje, omdat er ook andere spelers zijn met goede kwaliteiten. Het blijft natuurlijk ook de vraag of hij met teleurstellingen om kan gaan. Zoals gezegd, de druk is stukken groter bij die clubs als bij SC Heerenveen."

De Boer plaatst wel zijn kanttekeningen. Hij spiegelt Ziyech aan de transfer van Adam Maher van AZ naar PSV. "Kijk, aan het begin van het seizoen was iedereen vol lof over Maher, maar je ziet hoe het kan gaan. Hij zit al een tijd op de bank", aldus De Boer, die wel onder de indruk is van Ziyech. "De bal zit aan zijn voet gekleefd. Het is een beetje een type speler als Mesut Özil. Maar goed, hij heeft pas één seizoen constant gepresteerd dus is het moeilijk om te bepalen wat hij in de toekomst laat zien. Ik verwacht in ieder geval veel van hem."

Lees meer: