Ziyech in halve finale WK: "Kleine Hakim, zie hem nog zo voor me"

Hakim Ziyech
Hakim Ziyech Foto: © Pro Shots

Woensdagavond staan Marokko en Frankrijk tegenover elkaar in de halve finale van het WK in Qatar. Nazan Sahakyan bidt vandaag vaak, onder meer voor Hakim Ziyech.

"Ik ben zó blij voor hem", vertelt ze in de Leeuwarder Courant. Sahakyan was jarenlang gastouder voor Ziyech in Heerenveen en bouwde zo een bijzondere band met hem op. "Kleine Hakim, ik zie hem nog zo voor me. Hij heeft zoveel meegemaakt. En nu is hij wereldberoemd. Het is ongelooflijk."

In de zomer van 2004 leerde ze Ziyech kennen. "Toen zag ik Hakim voor het eerst. Hij gaf me meteen een knuffel. Vervolgens rende hij naar de tuin met Soeren, mijn zoon. Ze kenden elkaar al van Heerenveen", weet Sahakyan nog goed. Ze weet dat de voormalig speler van SC Heerenveen heel gevoelig is.

"Hij zegt weinig, maar ziet alles. En als hij iets zegt, is hij eerlijk en direct. Ik weet nog dat ik ‘m een keer hoorde fluisteren, tegen de andere jongens in de badkamer. Ik was de volgende dag jarig en Hakim regelde een grote bos bloemen voor me. Zo is Hakim: zorgzaam en beleefd", aldus Sahakyan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand