Ziyech en Marokko verlaten WK met opgeheven hoofd

Het al uitgeschakelde Marokko heeft maandagavond met een 2-2 gelijkspel toch met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van het WK. Voormalig Heerenvener Hakim Ziyech speelde opnieuw de gehele wedstrijd mee bij de Marokkanen.

Spanje was - jagend op de groepswinst - favoriet maar daar nam Marokko geen genoegen mee. Na een misverstand tussen Iniesta en Ramos kon Boutaïb alleen op De Gea af en schoof de bal tussen de benen van de doelman door. Spanje schakelde vervolgens een versnelling omhoog.

Na een mooie versnelling van Iniesta maakte Isco nog voor rust de gelijkmaker. Spanje was ook daarna de betere ploeg maar het was opnieuw Marokko die brutaal de voorsprong nam. Nadat Amrabat eerder al de kruising raakte, kopte En-Nesyri op verwoestende wijze raak uit een hoekschop: 1-2.

Toch kwam Spanje opnieuw terug in de wedstrijd via invaller Aspas, die de bal in de 91e minuut (!) achter zijn standbeen langs raak schoot.

De 1-2 van Youssef En-Nesyri! #spamar pic.twitter.com/vZcXeH6cL2