Ziyech en Marokko uitgeschakeld op WK na nieuwe nederlaag

Voor oud-Heerenvener Hakim Ziyech zit het WK in Rusland na twee duels feitelijk alweer op. Door een 1-0 verlies tegen Portugal is Marokko al uitgeschakeld in de poulefase nadat de eerste wedstrijd met vergelijkbare cijfers verloren ging.

Marokko, met Ziyech in de basis, kwam sterk uit de startblokken, kreeg direct een kans, maar keek toch al na vier minuten tegen een achterstand aan. Cristiano Ronaldo kwam bij een corner knap voor zijn man en kopte zijn vierde treffer van dit WK binnen.

Portugal wachtte af en kreeg in de omschakeling ook kansen op meer treffers. Gonçalo Guedes vond doelman Munir Mohand op zijn weg en Ronaldo schoot vroeg in de tweede helft hoog over. Marokko bleef vol de aanval zoeken en was na rust al snel twee keer dicht bij de gelijkmaker.

De Portugese doelman Rui Patricio voorkwam met een prachtige redding een treffer van Younes Belhanda en Mahdi Benatia schoot over uit kansrijke positie. Marokko vocht voor wat het waard was, maar werd vlak voor tijd pas weer gevaarlijk. Ziyech (via een Portugees been) en Benatia schoten echter over.

Vanavond om 20:00 uur komt Reza Ghoochannejhad (mogelijk) in actie met Iran in dezelfde poule. Spanje, de wereldkampioen van 2010, is de tegenstander.

30 - Hakim Ziyech ???????? has been dispossed 30 times v Portugal today, worst tally for a player during the 2018 World Cup. Help. pic.twitter.com/d8of1lxhMK