'Zie als jong individu dan maar eens door zo'n blok heen te komen''

Jos Hooiveld is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen als profvoetballer bezig. De verdediger kende hoge pieken en diepe dalen bij vele clubs. Na alle rondzwervingen kwam Hooiveld vorig jaar bij FC Twente terecht. Hier is hij één van de oudsten en bewaakt hij de hiërarchie.

"Hiërarchie kan ook drukkend werken. In die zin dat bloemen die eigenlijk open willen breken, klein worden gehouden. Op den duur krijg je dan een kaal landschap. Degenen die in een spelersgroep op de top zitten, willen op die top blijven. Die gooien de boel op slot, dat is een natuurlijk proces", vertelt Hooiveld in de nieuwste Voetbal International.

Als jonge speler kwam Hooiveld bij SC Heerenveen overigens niet verder dan twaalf duels. "Als ik kijk naar mijn tijd bij SC Heerenveen, zijn er best wel wat jonge talenten níét doorgebroken. Lasse Schöne is daar een voorbeeld van. Samuel Armenteros en Mark-Jan Fledderus hadden het ook moeilijk", vervolgt Hooiveld, die wist dat er ook een aantal grote namen in de selectie rondliepen.

"In Heerenveen hadden we destijds te maken met gerenommeerde spelers als Johan Hansma, de gebroeders De Nooijer, Tieme Klompe, Jeffrey Talan, Gerald Sibon en Arek Radomski. Zij waren mondig en nog weer harder opgevoed dan wij. Vanuit die geschiedenis bewaakten zij de hiërarchie en dat was relatief gemakkelijk, want ze waren met een heel blok. Zie daar als jong individu maar eens doorheen te komen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand