'Zeven miljoen voor Finnbogason goede investering voor Celtic''

Celtic zou er goed aan doen om Alfred Finnbogason naar Schotland te halen. Dat vindt Pieter Huistra, de Friese coach van De Graafschap en oud-speler van Glasgow Rangers. "Hij is best een fenomeen gezien zijn doelpuntenproductie. Finnbogason is dodelijk in het zestienmetergebied. Hij zoekt altijd naar ruimte achter de verdediging", zo looft Huistra de spits in het Schotse Express.

Celtic gaat momenteel ongeslagen aan kop in de Schotse League maar het ontbreekt de club aan scorend vermogen. Huistra adviseert Celtic daarom om Finnbogason binnen te halen: "Hij is een goede goalscorer en zo nu en dan verbaast hij de mensen met zijn techniek en de ongelofelijke goals die hij maakt. Hij is zoals mijn oude teamgenoot Ally McCoist. Hij heeft maar een halve kans nodig en de kans is groot dat de bal in het net ligt."

Huistra vervolgt zijn pleidooi: "Ik zou zes tot zeven miljoen euro neerleggen om Finnbogason te halen. Ik ben er zeker van dat Heerenveen dat voor hem zal ontvangen. Het is een hoop geld maar volgens mij is dat dan wel erg goed besteed. Hij is nog maar 24 en wordt alleen maar beter. Hij zal Celtic zien als een stap voorwaarts, zeker als ze volgend jaar in de Champions League spelen."

Volgens Express zouden Heerenveen en Celtic de onderhandelingen kunnen starten als er een bedrag rond de zeven miljoen euro op tafel wordt gelegd.

Foto: Pro Shots

Lees meer: