Zes Friese Zweden: "Alsof ik helemaal niet uit Zweden ben vertrokken"

Rami Kaib
Rami Kaib Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft haar contingent Zweden in de selectie uitgebreid met Simon Olsson. Met de komst van de middenvelder is het aantal Zweden in de selectie nu uitgebreid tot zes. "Het is bijna alsof ik helemaal niet uit Zweden ben vertrokken", grapt de kersverse aankoop tegen Voetbal International.

Bij de start van vorig seizoen stonden er twee Zweden onder contract bij SC Heerevneen, Rami Kaib en Rami Al-Hajj. In de winter van afgelopen seizoen werd aanvaller Amin Sarr aangetrokken. Deze zomer werd het aantal Zweden verdubbeld door de komst van Alex Timossi, Hussein Ali en Simon Olsson. "Toen ik met Heerenveen in gesprek ging over een transfer hoorde ik dat er hier vijf Zweden speelden. Crazy, maar ook mooi", zo laat Olsson weten.

Bekende Zweedse voetballers hebben furore gemaakt bij Heerenveen. Marcus Allback, Sam Larsson en Petter Hansson maakten een tussenstap in Friesland. "Heerenveen is in Zweden een grote club", onderstreept Olsson. "De directe stap vanuit Scandinavië naar een topcompetitie is groot. Heerenveen staat bekend als heel goede tussenstap voor jonge spelers die zich willen verbeteren."

Ferry de Haan, de technisch manager van SC Heerenveen herkent de club in de woorden van Olsson. "Heerenveen staat er in landen als Zweden en Noorwegen heel goed op. Spelers zijn heel enthousiast over ons als club. De transfer van Amin Sarr afgelopen winter heeft daar ook aan bijgedragen. Dat zien andere spelers en hun zaakwaarnemers ook."

Olsson wordt bij SC Heereveen weer herenigd met jeugdvriend Rami Kaib. Ze speelden samen in de jeugdacademie van Elfsborg, gingen samen naar school en debuteerden samen in de hoofdmacht van Elfsborg. "Een jaar of tien geleden zaten we samen in de schoolbanken in Göteborg, nu eten we samen in Heerenveen en maakt hij me wegwijs in Nederland. Dat is speciaal én ideaal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand