"Zeggen wat je wil over Veerman, hij kopte er nog wel eens één in"

Henk Veerman in het shirt van SC Heerenveen
Henk Veerman in het shirt van SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen staat er niet best voor in de Eredivisie. Ook de afgelopen wedstrijd van de Friezen tegen FC Utrecht ging, in het eigen Abe Lenstra Stadion, verloren.

"Het besef dringt toch steeds meer door dat het gewoon kan", zegt Sander de Vries bij KOKO Radio. "SC Heerenveen kan degraderen. Ik heb al eens eerder gezegd en geschreven dat ik die urgentie nog wel eens mis rondom de club, maar we mogen de ogen niet sluiten voor de realiteit. Het is gewoon code rood."

"We hebben het natuurlijk vaak gehad over het gebrek aan mentaliteit, veerkracht en dat ze het veel te gemakkelijk lieten lopen de voorbije jaren", vervolgt de journalist. "Ik vind dat je dat niet op deze ploeg kunt projecteren. Ik zie deze spelers overlopen van goede wil en ik zie dat deze jongens er echt voor willen gaan.

"Alleen, de vastigheden ontbreken en het was rommelig", zegt De Vries over de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Utrecht. "Het was een soort ren-je-rot-wedstrijd. Kort in de tweede helft werd het wel wat beter, maar juist op het moment dat het publiek er achter ging staan en je denkt dat de goal in de lucht hing, sloeg FC Utrecht keihard toe."

"Dat wordt echt een goede speler"

Er is ook het nodige veranderd binnen de club. Zo werden Joey en Henk Veerman verkocht aan PSV en FC Utrecht en werd Johnny Jansen ontslagen als trainer bij SC Heerenveen. "Thom Haye kwam voor Joey Veerman", gaat De Vries verder. "Veerman is natuurlijk de betere voetballer, maar Haye doet het naar behoren.

"Amin Sarr is er op linksbuiten bij gekomen, dat wordt echt een goede speler. En Sydney van Hooijdonk is gekomen voor Henk Veerman", somt De Vries verder op. "Je kan zeggen wat je wil over Henk Veerman, maar hij kopte er nog wel eens eentje in.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Volendam
20:00
SC Heerenveen
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Utrecht 22 -2 29
10 PEC Zwolle 22 -3 27
11 Almere City 22 -15 27
12 SC Heerenveen 22 -10 25
13 Fortuna Sittard 22 -17 24
14 Heracles Almelo 22 -23 22
15 Excelsior 22 -10 21
Bekijk de hele stand