'Ze zullen hem binnen twee jaar verkopen aan een topcompetitie''

Bij het Turkse Besiktas had Chidera Ejuke een veelvoud kunnen verdienen dan wat hij de komende seizoenen bij SC Heerenveen ontvangt. De Nigeriaan en zijn zaakwaarnemer Atta Aneke denken echter dat de Eredivisie sportief gezien een betere stap is. 

"Chidera is een grote belofte en goede prestaties in Nederland zullen er voor zorgen dat hij alsnog binnen no-time voor veel geld naar één van de topcompeties gaat", vertelt Aneke in gesprek met SCORENigeria. "Hij had in Turkije veel meer geld kunnen verdienen en zijn club in Noorwegen (Valerenga IF, red.) had ook een hogere transfersom kunnen ontvangen."

Volgens de Nigeriaanse website hebben de Turken zelfs nog een bod van 2,7 miljoen euro uitgebracht. "Maar zijn doel is om op termijn in een Europese topcompetitie te spelen." Aneke weet dat Heerenveen daarvoor een uitstekende springplank kan zijn. "Ze zullen hem verder ontwikkelen en binnen twee jaar voor veel geld verkopen aan een club uit een topcompetitie."

Why Chidera Ejuke rejected #Besiktas millions to sign with #SCHeerenveen https://t.co/7hOyUnoOJe #Nigeria #TransferNews #football #Norway #Valerenga #Turkey #PremierLeague #LaLiga @AttaAneke pic.twitter.com/Zj0lHitRkW

— Score Nigeria (@ScoreNigeria1) 16 juli 2019

Foto: SC Heerenveen TV

Lees meer: