'Ze lieten Feyenoord het spel maken, dat is een compliment voor Streppel''

Met vijf middenvelders in de basis tegen Feyenoord koos trainer Jurgen Streppel er bewust voor om een ander spelletje te gaan spelen. De oefenmeester zag dat zijn ploeg in De Kuip uitstekend rendeerde door meer op de counter te gaan spelen en daarmee zelfs een punt te pakken.

Analyticus Ronald de Boer vond het een verstandige zet van Streppel. "Wat ik wel mooi vind - en Stijn Schaars zei het al - is dat ze iets van hun filosofie afstapten. Normaal gesproken blijven ze volharden met pressing voorin en attractief voetbal", vertelt de oud-prof van onder meer Ajax en Glasgow Rangers bij FOX Sports.

"Nu hebben ze echt ervoor gekozen om het Feyenoord lastig te maken door hen het spel te laten maken. Ze hebben tenslotte spelers die ze weg kunnen sturen", constateert De Boer (47). "Dat is een compliment voor Streppel, die toch heeft gedacht: 'Vandaag toch even wat anders.'"

Na de wedstrijd was er ook aandacht voor de koele reactie van Henk Veerman, die ten onrechte een goal afgekeurd zag worden. "Bij de afgekeurde goal reageerde hij ook zo van: 'Oh. Jammer..'", stelt tafelgast Kenneth Perez. De Boer kon zich die reactie wel voorstellen: "Hij realiseert het zich toch dat het geen zin heeft." "Nou, dat wisten wij ook. Ik klaagde continu", lacht Perez.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand