'Ze hebben niet het puntenaantal wat ze hadden kunnen hebben''

SC Heerenveen komt aankomende zaterdag op bezoek in Stadion De Koel. Daar staat de volgende wedstrijd van de Eredivisie op het programma van de Friezen. Na een lange busrit trappen ze de wedstrijd af om 18:30 uur.  

VVV na zeven wedstrijden negen punten behaalt, maar de VVV trainer Robert Maaskant is nog niet tevreden over de uitvoering. “De uitvoering in Tilburg was matig zaterdag ja, zeker in de eerste helft. Daar is in de rust goed over gesproken, ook door de jongens onderling. Je zag, we gaven in de tweede helft niet veel grote kansen meer weg. Toch werden de vaste patronen, die we er op trainingen in trachten te slijpen, niet goed uitgevoerd.”

Toen speelde Danny Post en Lee Cattermole voor het eerst samen in de basis. “Een blok van aanjagers. Ja, dat laten we gewoon staan tegen Heerenveen. Met die omzetting, zijn we natuurlijk enigszins gewisseld van systeem. De vastigheid moet er nu inkomen. Maar de ploeg weet waar de potentie ligt. We groeien", aldus de hoofdtrainer van VVV. 

Maaskant verwacht wanneer VVV van zichzelf uitgaat kan winnen. “Heerenveen heeft een goede selectie. Ze hebben niet het puntenaantal wat ze hadden kunnen hebben, als alles mee had gezeten. Wij zullen zelf minder de bal hebben, maar als we vanuit onze eigen kracht spelen kunnen we hier winnen. Ja, dat zijn de krachtsverhoudingen in de Eredivisie."

"Geloof me, als VVV-Venlo willen we heel graag dominant spelen, maar er zijn maar een aantal ploegen waartegen we dat ook daadwerkelijk kunnen doen. Uiteraard streven we er altijd naar om te winnen. Liefst met goed spel. Maar altijd vanuit een bepaald idee. Wij hebben een effectieve, strijdlustige ploeg. Dat is onze kracht", vertelt de vijftig-jarige Maaskant op de site van VVV.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand