'Ze combineren kennis van zaken met standvastigheid in opereren''

De voorgestelde kandidaten die de nieuwe Raad van Commissarissen van SC Heerenveen moeten gaan vormen, weten in de ogen van formateur Sjoerd Feenstra heel goed wat ze willen. "Ze zijn geen twijfelaars," laat Feenstra dinsdag weten in de Leeuwarder Courant. "Dat is heel belangrijk."

Jorrit Jorritsma, Gerard Kremer en René Groen zullen als team goed gaan functioneren, meent Feenstra. "Ze combineren kennis van zaken met standvastigheid in opereren." Het drietal zal op de achtergrond meekijken en zich alleen op de voorgrond etaleren als daar echt noodzaak voor is. Feenstra: "De directeur (Luuc Eisenga, red.) en hoofdtrainer zijn de boegbeelden."

Jorritsma, Kremer en Groen zullen, als het Stichtingsbestuur hun akkoord geeft, gaan toezien hoe de nieuwe directie strategische keuzes maakt. "Denk aan de commercie, maar ook aan de benoeming van een nieuwe trainer en het stadiondossier", aldus Feenstra, die Jorritsma naar voren heeft geschoven als beoogd voorzitter. "Een enthousiaste kerel zonder fratsen."

Over de kandidaatstelling van René Groen, die ook een zetel had in het vorige Stichtingsbestuur, is Feenstra duidelijk: "René is onafhankelijk." De formateur gaat nu nog op zoek naar een nieuwe voorzitter voor het stichtingsbestuur, dat onder meer taak heeft om de begroting en de jaarrekening goed te keuren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand