Zandvliet reageert op kritiek: "Heb Ferry hier nog niet over gehoord"

Kenneth Zandvliet
Kenneth Zandvliet Foto: © Pro Shots

Clubwatcher Sander de Vries publiceerde donderdag een kritisch stuk over Kenneth Zandvliet, de hoofd scouting van SC Heerenveen. De journalist voerde gesprekken met meerdere mensen bij de club en betrokkenen in de voetbalwereld. Zandvliet zou onvoldoende kennis hebben van de spelersmarkt waarop Heerenveen zich bevindt, zou voor te weinig structuur zorgen en zou geregeld voetballers met elkaar verwarren.

Er zou amper sprake zijn van 'procesmatig scouten'. Zo zouden Ion Nicolaescu en Loizos Loizou nooit live in actie zijn gezien door Heerenveen. De trainersstaf, met Kees van Wonderen aan het hoofd, en de scouting zouden ook niet op één lijn zitten. Van Wonderen noemde dit zelfs één van de hoofdredenen waarom hij niet langer blijft in Heerenveen.

Ook met zaakwaarnemers zou Zandvliet een moeilijke relatie hebben. Zij storen zich aan een gebrek aan kennis en terugkoppeling vanuit Heerenveen. Er zou inmiddels binnen Heerenveen hevig getwijfeld worden aan Zandvliet.

Zandvliet zelf herkent zich niet in deze negatieve verhalen. "Wij hebben juist een heldere structuur neergezet bij onze scouting", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "De videoscouting komt met namen en beelden. Deze worden gefilterd door een analist, waarna we bij een goede beoordeling een livescout naar de wedstrijden sturen."

"Zijn die rapporten positief? Dan kom ik in beeld", vervolgt Zandvliet. "En pas daarna ben ik een van de mensen die een beslissing neemt over een speler. Maar dat gebeurt altijd in de driehoek met de directeur (Ferry de Haan, red.) en de trainer. Een helderder structuur kun je je toch niet bedenken?"

"Je moet mijn rol dan ook niet groter maken dan hij is", gaat de hoofd scouting verder. "Er zijn ongetwijfeld weleens dingen niet goed gegaan. Zo kreeg ik de wens dat we vaker bij elkaar moesten zitten met onze scouting. Prima, dan doen we daar iets mee."

"Maar dit verhaal is nieuw voor mij. Ik heb Ferry hier ook nog niet over gehoord tegenover mij. Waar ik veel moeite mee heb, is dat kennelijk dingen worden geroepen, mogelijk door mensen binnen en rondom deze club die het fijne van onze werkwijze niet weten", aldus Zandvliet.

Lees meer:
0 reacties