Zaakwaarnemer Van Basten: ''Snap alle commotie niet zo''

De manier waarop Marco van Basten liet weten niet te gaan verlengen zou, volgens Voetbal International, niet in goede aarde zijn gevallen. De club kreeg het nieuws van zaakwaarnemer Perry Overeem te horen. Laatstgenoemde geeft nu aan niet te snappen waar iedereen zich druk over maakt.

"Ik begrijp alle commotie daarover niet zo," laat Overeem weten aan Voetbal International. "Alle gesprekken rondom contracten en verlenging gaan via mij. Marco was bovendien vrij en vroeg mij het kort te sluiten met Hans Vonk. Die kon de openheid waarderen, daarna heeft hij met Marco gesproken," aldus de zaakwaarnemer.

"Ik snap niet waar alle ophef nu vandaan komt en waarom de uitleg van Marco voor jullie niet voldoende is." Tevens laat Overeem weten dat Van Basten positief tegenover de samenwerking met iconen Foppe de Haan en Riemer van der Velde stond. 

Kwaliteiten
VI gaat door met speculeren door te stellen dat de spelersgroep van SC Heerenveen niet uitsluit dat Van Basten stop als trainer. Verschillende spelers zouden helemaal niet onder de indruk zijn van de kwaliteiten van San Marco. Aan de verwachtingen, op basis van het verleden van Van Basten, werd niet voldaan. Zo zou er geen structuur in de training zitten en tactisch inzicht zou ontbreken.

Ook zouden speler hebben aangegeven dat Van Basten hen niet beter heeft weten te maken. Overeem kan niet zeggen of zijn client bij een andere club aan de slag gaat. "Ik denk niet dat Marco nu al weet of hij doorgaat of stopt als trainer. Maar daar gaat hij na zijn periode bij SC Heerenveen wel over nadenken. Tot die tijd ligt zijn focus bij de club, hij wil absoluut goed afsluiten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand