Zaakwaarnemer Van Basten: ''Hij heeft over aandacht niets te klagen''

Marco van Basten is nog altijd niet met SC Heerenveen tot overeenstemming gekomen over contractverlening. De oefenmeester heeft nog geen voorstel van de Friese club ontvangen, al wil hij graag verlengen in het Abe Lenstra Stadion.

"Wij wachten rustig op een voorstel", zegt zijn zaakwaarnemer Perry Overeem tegen het Friesch Dagblad. "Maar als een trainer al anderhalf jaar goed werk levert, moet je het hem wel aantrekkelijk maken om langer te blijven."

Van Basten hoopt dat Heerenveen de transferperiode goed doorkomt. "Marco vindt het belangrijk dat de club visie toont. Het sportieve aspect weegt voor hem misschien wel zwaarder, maar de financiën zijn ook niet onbelangrijk", aldus Overeem, die ondanks de financiële situatie van Heerenveen geen water bij de wijn wil doen. "We hebben begrip voor de situatie van Heerenveen. Maar de financiële problemen zijn niet ontstaan door de voetbaltak van het bedrijf. Die functioneert goed. Salarisverhoging? Dat lijkt logisch."

Heerenveen is wel tevreden over de trainer. "Nu is het tijd om die intentie ook in daden om te zetten", vindt Overeem. "Al hebben wij geen haast. Wij voelen niet de druk om er begin februari al uit te zijn. De club kan rustig de tijd nemen om de boel sportief op orde te krijgen."

Als Heerenveen niet met een goed voorstel komt, liggen er andere geïnteresseerde clubs op de loer. "Marco heeft over aandacht niets te klagen. Het is nooit rustig. Er hebben al hele mooie clubs geïnformeerd. Maar voorlopig gaat de focus op Heerenveen. De kans dat-ie bijtekent? Die is groter dan de kans dat-ie niet blijft", besluit de zaakwaarnemer.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand