Zaakwaarnemer doet oproep: ''Inleveren en je mond houden''

Rob Jansen maakt zich totaal niet druk over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de voetbalwereld. De zaakwaarnemer van Team Wasserman, dat onder anderen SC Heerenveen-verdedigers Ricardo van Rhijn en Lucas Woudenberg begeleidt, houdt zich daar niet mee bezig.

"Het enige wat nu telt is dat we ons met z'n allen gaan bezinnen op waar we mee bezig zijn", zegt Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De hele wereld heeft er één grote puinhoop van gemaakt. Ja, ook de voetbalwereld. Het gaat om decadentie en om geld. Laten we elkaar eindelijk eens helpen."

Jansen maakt zich zorgen over het coronavirus, maar denkt dat we er wel weer bovenop zullen komen. "En ja, de voetbalwereld zal er ook wel uitkomen. Laten we eerst zorgen dat we allemaal beter worden, elkaar steunen in deze moeilijke tijd, er zijn voor elkaar. Dan spelen we volgend jaar maar een keer met 20 clubs in de eredivisie. Was het maar ons grootste probleem", aldus de belangenbehartiger.

Jansen heeft wel een oplossing voor het voetbal. "De topclubs hebben vet op de botten", meent hij. "Die gaan niet omvallen. De rest wel, dus die moeten gesteund worden. In Italië zie je al dat bekende spelers inleveren op hun salarissen. Laten alle topspelers wereldwijd dat doen. Ze verdienen genoeg, even wat minder lijkt me geen enkel probleem. Luister, ik praat over de toppers met miljoenensalarissen. Niet over de spelers uit de eerste divisie, die van een paar duizend euro hun gezin moeten onderhouden."

De zaakwaarnemer doet een oproep aan de voetbalbonden. "Voor heel veel clubs en spelers is er niks meer, daarom moeten degene die heel veel hebben dat oplossen. Het mag nu niet meer gaan om geld en ego's, maar om hulp. Dus inleveren en je mond houden, voordat niemand meer iets heeft."

"En de salarissen in mijn eigen vakgroep mogen ook worden opgeschort", vervolgt Jansen. "Als één van mijn spelers over kortingen begint te zeuren zeg ik: mond houden en je diep schamen. Kom op zeg!"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand