Woudenberg: ''Juist als ze druk zetten, speelden we er overheen''

Voor de zevende keer in de laatste tien ontmoetingen met FC Groningen eindigde de Derby van het Noorden zondag ook in een gelijkspel. SC Heerenveen-linksback Lucas Woudenberg zag duidelijk een wedstrijd met twee gezichten.

"Als je de eerste helft ziet, spelen we erg goed positiespel van achteruit. En juist als zij probeerden druk te zetten, speelden we eroverheen en waren we een aantal keren gevaarlijk met Henk. We creëren daaruit een aantal mogelijkheden en komen dan terecht op 1-0 met een mooie goal", blikt Woudenberg terug voor de camera van Omrop Fryslân.

"Voor rust hadden we nog een mooie kans via Henk, het is jammer dat die er niet in gaat. Maar dan weet je in de rust natuurlijk dat zij gaan stormen", vervolgt de 27-jarige verdediger. "Dat hadden we het eerste kwartier ook al verwacht, maar toen lukte het goed. De tweede helft draait de wedstrijd meer naar hun toe en kwamen wij meer onder druk te staan."

"Misschien gingen ze wat meer va banque spelen", legt Woudenberg uit. "In de counter hebben we dan nog een aantal mogelijkheden, maar is het net-niet. Dan wordt je uiteindelijk geslacht in een corner. Al met al spelen we een goede eerste helft. We moeten naar de tweede helft kijken om te zien wat we de volgende keer beter moeten doen."

Lees meer: