'Woudenberg is geen Roberto Carlos en Floranus geen Dani Alves''

Dat trainer Johnny Jansen er tegen Ajax voor koos om met vijf verdedigers achterin te beginnen, hoeft in principe niet te betekenen dat hij zijn ploeg heel verdedigend wilde laten spelen. Zo was er ook ruimte voor spelers om naar voren in te schuiven.

"5-3-2 klinkt heel verdedigend maar het is maar net hoe je het uitlegt", begint sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Louis van Gaal deed het op het WK van 2014 en je zou ook bij onze backs kunnen zeggen dat ze heel diep moeten staan. Dan krijg je een 3-5-2-opstelling. Gaan ze nog verder naar voren, dan speel je in een 3-3-4 opstelling."

Clubwatcher Roelof de Vries heeft echter wel een aanmerking op die insteek. "Lucas Woudenberg is geen Roberto Carlos en Sherel Floranus is geen Dani Alves, laat dat duidelijk zijn. Sterker nog, verre van." De Boer begrijpt wel dat Jansen ruimte wilde creëren voor Floranus en Woudenberg. "Maar dan zeg je terecht: Floranus is geen Dani Alves. Dat klopt, maar die heeft tenminste nog een beetje startsnelheid."

"Floranus kwam er zo nu en dan nog wel overheen. Maar De Witte Keniaan, Lucas Woudenberg, doet alles in hetzelfde tempo. Dat is gewoon een jongen van de duurloop, die heeft geen echte explosiviteit", vervolgt De Boer kritisch. De Vries wil het nog wel even opnemen voor Floranus. "Die heeft nog wel wat, hè? Die speelt bij Jong Oranje en heeft voor de toekomst wel wat."

"Hij speelde dramatisch slecht, maar over Woudenberg hebben we dat wel vaker geconcludeerd", besluit De Vries kritisch.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand