Woerts: "Bij sommige partijen is dat een beetje verkeerd gevallen"

Chris Woerts
Chris Woerts Foto: © Pro Shots

Volgens Sportmarketeer Chris Woerts hebben Amazon, Viaplay en RTL geen eerlijke kans gehad op de uitzendrechten van de Eredivisie. ESPN lijkt te verlengen met de rechten, terwijl de concurrenten nooit een biedingsdocument hebben ontvangen.

Vorige week werd bekend gemaakt dat ESPN bijna zeker is van de verlenging met de Eredivisie. Alle clubs krijgen per jaar 167 miljoen euro. "Bij sommige partijen is dat een beetje verkeerd gevallen", vertelt Woerts donderdagavond in de uitzending van Vandaag Inside. "Donderdag is er een gesprek geweest op het hoofdkantoor van RTL met een delegatie van de Eredivisie. RTL wilde namelijk wel uitleg krijgen: waarom zijn wij niet gevraagd?"

Naast RTL hoopten ook Amazon en Viaplay de rechten te kunnen kopen. "Ze wilden wel een open en transparante procedure, dat iedereen gelijke kansen heeft om die rechten te verwerven", vervolgt Woerts. Dat gaat dus niet gebeuren. "Volgende week is er een vennotenvergadering van de clubs en dan wordt het bod van ESPN besproken. ESPN heeft nu de kans gehad, maar de andere partijen weten niet wat ze moeten bieden, want ze hebben nooit een document gehad waarop ze kunnen bieden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand