Wim Kieft neemt het op voor Steijn: "Ook bij clubs als Heerenveen"

Hélène Hendriks en Wim Kieft bij Veronica
Hélène Hendriks en Wim Kieft bij Veronica Foto: © NESimages

SC Heerenveen is in gesprek met Maurice Steijn. De oud-Ajax-trainer wordt volgend seizoen wellicht de nieuwe coach van de Friese club, die afscheid nemen van Kees van Wonderen. Wim Kieft denkt in ieder geval dat Steijn wel het niveau van Heerenveen aankan.

De analist vindt het niet verrassend dat de Friezen bij Steijn uitkomen. "Ik had wel het idee dat Kees van Wonderen zijn beste tijd had gehad daar", zegt Kieft bij Veronica Offside, die ziet dat Heerenveen al in gesprek was met Steijn. "Het is niet heel chique, maar zo gaat dat tegenwoordig. Het is nog niet officieel."

De oud-spits van onder meer Ajax en PSV vervolgt: "Ik zou denken dat Steijn misschien door de naam Ajax naar het buitenland gaat. De naam Ajax opent toch deuren. Saudi-Arabië dacht ik, misschien gaat hij daarheen."

Kieft weet dat Steijn een belabberde tijd bij Ajax achter de rug heeft, maar toch breekt hij een lans voor het niveau van de trainer. "Buiten dat Ajax-verhaal heeft hij het natuurlijk altijd hartstikke goed gedaan. Ook bij clubs als Heerenveen. Dus het is in ieder geval wel duidelijk dat hij het niveau aankan", aldus Wim Kieft.

Lees meer:
0 reacties