Willem van Hanegem: "Toch geeft één club nog een signaal af"

Willem van Hanegem op de tribune
Willem van Hanegem op de tribune Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem kan er ook niet langer onderuit: PSV staat vrij verdiend aan kop in de Eredivisie. Toch hadden de Eindhovenaren het in eigen huis nog vrij lastig tegen SC Heerenveen, maar de Friezen gingen afgelopen zaterdag weer onderuit tegen FC Volendam.

"Toch staat ondanks alle beslissingen van de scheidsrechters PSV dikverdiend bovenaan", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "In de Champions League zat het ze niet tegen, maar in de Eredivisie hebben ze laten zien dat ze veruit de sterkste zijn. Niemand kon ze verslaan. Toch geeft één club nog een signaal af dat hoopvol zou kunnen zijn."

"FC Volendam is onder Michael Dingsdag natuurlijk geen elftal om lekker naar te kijken", gaat de voormalig international van het Nederlands elftal verder. "Maar tegen Feyenoord scheelde het erg weinig of ze pakten een puntje. En tegen Heerenveen wonnen ze wel. Dan wapperen al die geleerden weer met statistieken."

"Maar hoeveel balbezit je wel of niet hebt, is vaak bijzaak. Volendam rolt de rode loper niet uit, verkoopt de huid heel duur en laat zien echt te willen overleven. Als meer clubs zo tegen bijvoorbeeld PSV en Feyenoord spelen, zouden er misschien wat verrassingen tussen kunnen zitten", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties