'Wilfred Genee heeft dat in Op1 voorgoed onmogelijk gemaakt''

Wilfred Genee was zondagavond te gast bij Op1 om terug te blikken op de veelbesproken uitzending van Veronica Inside, maar volgens Angela de Jong liet de presentator van het populaire praatprogramma absoluut geen goede indruk achter.

"Mocht er nog iemand stiekem denken dat Genee, Derksen en Gijp na de zomer gewoon weer gezellig met z’n drieën in Veronica Inside over voetbal, onderbroeken en Sylvie Meis gaan zitten praten, dan kan ik die bij dezen uit de droom helpen", schrijft ze op de website van het Algemeen Dagblad. "Wilfred Genee heeft dat zondagavond in Op1 voorgoed onmogelijk gemaakt."

"Het was in alle opzichten een ontluisterend gesprek bij Op1", vervolgt ze. "Laat ik nou altijd denken dat die drie van VI de laatsten in Hilversum waren met ballen. Mannen die zich niet makkelijk op de knieën lieten dwingen. Niet door een paar dreigende reaguurders op Twitter, niet door boze voetballers, niet door oproerkraaiende BN’ers en al helemaal niet door hypocriete adverteerders", aldus De Jong. 

"Maar nee. Er blijkt wel degelijk een zwakste schakel. Genee raakte van de Akwasi-rel volkomen in paniek, zo werd zondagavond uit zijn woordenstroom wel duidelijk", legt ze uit in haar column. "Er moest hoe dan ook een mea culpa komen. Een voorname drijfveer daarbij was geld. Er verdampte bij VI in één weekend een miljoen aan sponsorgeld", verklapt De Jong. 

"Kortom, Genee was bang voor zijn eigen hachje én toekomst", stelt ze. "Zoals ik vorige week al schreef: als je uit de pas loopt met het zich moreel superieur wanende deel van Nederland dan kun je het schudden als presentator in Hilversum. Zeker als je solo vaker flopt dan een kijkcijfersucces bent. Het is een hoge prijs die Genee betaalt", besluit De Jong. 

Lees meer: