"Wees niet verbaasd dat er clubs voor Pelle van Amersfoort komen"

Pelle van Amersfoort
Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

Het lijkt een drukke transferzomer te worden voor SC Heerenveen. Zo hebben sommige spelers nog een contract tot 2025, wat betekent dat dit een van de laatste kansen is voor de club om geld aan hen te verdienen.

Zo loopt ook het contract van spits Pelle Amersfoort af in 2025. Sander de Vries van de Leeuwarder Courant maakte een analyse van de voetballer. “Is hij de ideale spits voor Heerenveen? Nee. Heeft Pelle van Amersfoort dit seizoen op die positie maximaal gepresteerd? Ja. Met tien doelpunten in de competitie en drie treffers in het bekertoernooi kan Van Amersfoort heel behoorlijke cijfers overleggen.”

De Vries denkt dan ook dat er wel belangstelling zal komen voor de aanvaller. “Wees dan ook niet verbaasd als deze zomer clubs voor hem komen. De 28-jarige Van Amersfoort heeft bijvoorbeeld nog altijd een goede naam in het Oostblok, na een succesvol avontuur bij de Poolse club Cravocia Kraków.”

Bij SC Heerenveen kwam Van Amersfoort transfervrij binnen. Dat zou lucratief kunnen zijn voor de Friezen. “Mogelijk kan de club deze zomer nog een mooie transfersom aan hem verdienen, in de wetenschap dat er met Ion Nicolaescu en Daniel Karlsbakk nog twee spitsen onder contract staan.”

Wel is het volgens de journalist ook afhankelijk van de nieuwe trainer. “Het is momenteel vooral de vraag wat voor rol Robin van Persie straks voor hem in gedachten heeft. Wil de nieuwe trainer voetballen met een ‘loper’ als aanvallende middenvelder? Dan heeft Van Persie met Van Amersfoort en nieuwkomer Levi Smans als back-up ook die positie al goed bezet”, aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties