Wedstrijdmakelaar boos: ''Nu in verband gebracht met matchfixing''

Inmiddels is de competitie weer hervat, maar de oefenwedstrijd tussen SC Heerenveen en Standard Luik doet nog steeds stof opwaaien. Bij Voetbal International laat de Belgisch makelaar Guy Dejaeghere weten dat het optreden van de scheidsrechter hem niet te verwijten is.

Heerenveen besloot van het veld te stappen na de opmerkelijke beslissingen van scheidsrechter Raul Nicolas Espejo. Nadat duidelijk werd dat er ook sprake was van bovengemiddelde gokinzetten, kwam makelaar Dejaeghere in de schijnwerpers. "Heerenveen had eigenlijk niet van het veld moeten lopen, dan was deze heisa niet ontstaan," zo vind de Dejaeghere.

"Daar heb ik het ook met de teammanager over gehad. Zelf heb ik de wedstrijd niet gezien. Maar ik sta niet in voor de scheidsrechter. Wij hebben deze clubs gekoppeld omdat ze al in hetzelfde hotel zaten. Maar de scheidsrechter regelen wij niet zelf. Die wordt door de lokale organisatie aangevraagd bij de Spaanse voetbalbond," aldus de Belg in Voetbal International. 

Ook was er geen sprake van een louche scheidsrechter die, zoals eerder bij AZ, door de hotellobby werd geregeld. "Nee, die verhalen ken ik wel uit Turkije. Maar zo gaat het in Spanje niet. Sinds twee jaar moet dat daar allemaal via de officiële weg. Deze scheidsrechters zijn daarom een stuk duurder, omdat het gaat om professionals."

"De scheidsrechter fluit profvoetbal, vergelijkbaar met het derde niveau in België en Nederland. Ik heb ook wedstrijden van FC Groningen en FC Utrecht geregeld, dat is allemaal keurig netjes gegaan, maar ik word wel in verband gebracht met matchfixing," aldus Dejaeghere die ook niet te spreken is over de woorden van Dwight Lodeweges die dacht `dat er een bepaalde uitslag nodig was´.

"Dat is voor zijn rekening. Ik kan me best voorstellen dat het frustrerend was, zelf heb ik ook gevoetbald. Maar van het veld lopen was in mijn ogen niet de goede beslissing. Daarna hebben de ploegen ook nog heel gebroederlijk gegeten."

Lees meer: