Wederom een Halilovic bij SC Heerenveen: ''We kennen elkaar goed''

Een jaar nadat Alen Halilovic de clubkleuren van SC Heerenveen verdedigde, hebben de Friezen met Tibor Halilovic opnieuw een Kroatische middenvelder in de gelederen. Beide heren zijn geen directe familie van elkaar maar kennen elkaar goed.

"Het is wel heel toevallig dat we dezelfde naam hebben. We zijn hele verre neven van elkaar en kennen elkaar goed van de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb", vertelt Tibor Halilovic in het Friesch Dagblad. Toen er afgelopen zomer al geruchten verschenen over interesse van SC Heerenveen, kreeg hij al snel een belletje van zijn naamgenoot, die tegenwoordig bij Birmingham City speelt. 

"Ik heb met hem gesproken voor ik hier naar toe kwam. Hij heeft me veel verteld over de club en veel positieve dingen", vervolgt Halilovic, die eerder in het buitenland al speelde voor Wisla Krakau. Uiteindelijk vertrok hij daar nadat de club de salarissen van de spelers niet meer kon betalen. "Rijeka was na Wisla een goed tussenstation voor mij en een goede keuze om voor een tijdje terug te gaan naar Kroatië."

Na twee jaar NK Rijeka was het nu weer tijd voor een nieuw avontuur in het buitenland. "De Nederlandse competitie is voor mij weer een stap hogerop en daar was ik aan toe. Ik wil spelen en denk dat ik er klaar voor ben, maar dat is aan de staf", besluit Halilovic diplomatiek.

Het is nog even afwachten welke plannen de technische staf van #scHeerenveen precies heeft met Tibor Halilovic. Als het aan de 25-jarige Kroaat zelf ligt, komt hij overmorgen in het thuisduel met RKC Waalwijk direct al in actie. https://t.co/tJbsF9slGu

— Friesch Dagblad (@frieschdagblad) January 12, 2021
Lees meer: