Webster-fans balen van vertrek: "Hopen eigenlijk dat hij blijft"

Charlie Webster
Charlie Webster Foto: © Orange Pictures

Charlie Webster kende niet het seizoen bij SC Heerenveen dat hij gehoopt had. De middenvelder heeft echter wel een onuitwisbare indruk achter gelaten op Giethoornse sponsoren Jacco Maat en Ronald de Boer. 

Webster kwam vorige zomer met grote verwachten op huurbasis over van Chelsea, maar kwam amper in actie in het shirt van SC Heerenveen. In de Giethoorn-box is de Engelsman echter de meest geliefde speler, ondanks zijn minimale rol onder Kees van Wonderen. "We zaten hier en zagen die jonge knul enorm fanatiek warmlopen", vertelt Maat in FeanFan over hun liefde voor Webster. "Hij deed andere oefeningen dan die wij doen tijdens een warming-up", voegt De Boer toe. 

De twintigjarige Webster kwam slechts dertien keer in actie voor de hoofdmacht van SC Heerenveen, bijna allemaal korte invalbeurten. "We kregen een beetje medelijden met hem", aldus Maat. "Wij vonden echt dat hij het verdiende om meer minuten te maken. Iedereen in de box is inmiddels fan van hem."

De Boer, die samen met Maat zelfs een Webster-appgroep met fans en een website heeft, vindt het jammer dat Webster weer naar Chelsea gaat. "We hopen eigenlijk dat hij nog een jaar blijft, dat hij onder een andere trainer wel een kans krijgt", stelt hij. "De laatste wedstrijden is hij een paar keer ingevallen. Je ziet de strijdlust. Dan vind ik het jammer dat hij niet zoveel gespeeld heeft."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand