'We moeten niet van Hoffenheim of Levante winnen, maar van PEC Zwolle''

SC Heerenveen leed afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag tegen Hoffenheim. In Duitsland werd er met maar liefst 8-2 verloren van de club uit de Bundesliga. Trainer Jan Olde Riekerink sprak na afloop van een 'blamage'.

"We gaven in de beginfase te veel ruimte weg", analyseerde de oefenmeester in het Friesch Dagblad. "Maar wat erger was, is dat de spirit om er iets van te maken ontbrak. Na zo'n vroege tegentreffer moeten er jongens opstaan die de anderen uit de put trekken, maar volgens mij heb ik niemand gehoord. Ook tegen een goede tegenstander moet je gewoon weerstand kunnen bieden. Wij deden dat niet."

Over de tweede helft was Olde Riekerink iets meer te spreken. "Als je de positieve punten eruit wilt pakken, dan is het mooi dat het elftal zich in de tweede helft ondanks de grote achterstand weer oprichtte. Er stond in ieder geval weer een elftal", aldus de trainer.

De oefenpot was wel heel leerzaam voor SC Heerenveen. "De beste manier om dingen bloot te leggen is het spelen van wedstrijden tegen teams als deze", meent Olde Riekerink. "We moeten het echter wel als leermoment gebruiken. Dit mag geen tweede keer gebeuren. Maar uiteindelijk moet en we 10 augustus niet van Hoffenheim of Levante winnen, maar van PEC Zwolle. Dat is een verschil."

Olde Riekerink weet na blamage Heerenveen (8-2) dat het nog veel beter moet. ,,Dit mag geen tweede keer gebeuren" https://t.co/qZtHYHmRS9

— Friesch Dagblad (@frieschdagblad) July 30, 2018

Lees meer: