'We kijken, hoe wij denken dat we Heerenveen kunnen verslaan''

FC Groningen speelt komende zondag de derby van het noorden tegen SC Heerenveen. De Friezen zijn uit nog ongeslagen. FC Groningen-trainer Danny Buijs hoopt dat verandering in te brengen.

"We kijken, hoe wij denken dat we Heerenveen kunnen verslaan. We moeten de lijn van de laatste wedstrijden doortrekken. Tegen PSV waren we heel dichtbij en heeft het publiek genoten. Die lijn hebben we doorgezet naar Excelsior, wat heeft tot een overwinning leidde. Dan krijg je het publiek achter je. We moeten nu de kleine fouten er nog uithalen", begint Buijs in gesprek met FCGRadio.

De oefenmeester benadrukt dat hij naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde elf gaat starten. "Die kans is vrij groot. Alleen nogmaals, het is nu vrijdag en we spelen zondag. Ik heb het dit seizoen al vaker meegemaakt dat ik iets te enthousiast was, terwijl we toch wat anders moesten doen", vervolgt Buijs. "Als het goed gaat en jongens voelen dat goed aan, dan raken ze steeds meer op elkaar ingespeeld."

"De gretigheid en de drive is er absoluut. Als we bereid zijn hard te werken, dan moeten we de beloning echt gaan krijgen, maar dat gaat niet vanzelf. We moeten nu het ook laten zien in thuiswedstrijden."

Buijs traint de laatste tijd steeds vaker besloten en geeft toe dat hij het in het veld ziet. "Het is gewoon lekker. In je eigen stadion, lekker rustig. Soms kun je een aantal dingen uitproberen en dat is wel goed", besluit Buijs.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand