'We hebben na rust niet alles goed gespeeld, maar de bedoeling was goed''

Dave Bulthuis is ondanks de 1-3 thuisnederlaag tegen Levante UD niet ontevreden over de voorbereiding van SC Heerenveen. De eerste helft tegen de Spanjaarden was matig, maar de reactie van de ploeg na rust zorgde toch voor de nodige voldoening.

"Als je kijkt naar de hele wedstrijd ben ik over de tweede helft wel tevreden. In de eerste helft werden niet alle afspraken die we gemaakt hebben nagekomen", vertelt Bulthuis tegenover SC Heerenveen TV. "In de rust hebben we besproken dat het anders moet en dat het tijd is voor ons om het mes tussen de tanden te nemen en een goed gevoel over te houden richting Zwolle."

"Ik denk dat we ons in de tweede helft goed herpakt hebben. We hebben niet alles goed gespeeld maar de bedoeling was wel goed", vervolgt Bulthuis, die het idee kreeg dat het team wat 'onzeker' was geworden na het echec tegen Hoffenheim. "Ik denk dat dat ook wel normaal is als je een goede voorbereiding draait en dan 8-2 klop krijgt."

Bulthuis merkte dat ook in de beginfase van de wedstrijd. "Dat je duels met vijftig procent ingaat en die dus verliest. Desondanks ben ik tevreden met de tweede helft, waarin we met z'n allen gas hebben gegeven, hoog druk gezet en laten zien dat we kunnen voetballen. Als we vanaf het begin zo hadden gespeeld, hadden we niet voor hen onder gedaan."

Foto: FeanOnline

Lees meer: