'We hadden toen het gevoel dat we konden doordrukken naar de topdrie''

Met slechts vijf punten achterstand op nummer vier PSV eindigde SC Heerenveen het seizoen 2008/09 op een knappe vijfde plek. De club won daarnaast voor het eerst in de clubgeschiedenis de KNVB Beker en de aanval op de top werd daarna geopend.

Huidig Vitessenaar Roy Beerens speelde als rechtsbuiten een belangrijke rol in dat team. "Ik was twintig en we hadden een paar oudere spelers met Michael Dingsdag, Michel Breuer en Gerald Sibon. Het was een heel aardig elftal. Ik kwam van NEC naar Heerenveen en had wel wat ervaring opgedaan, maar ik wilde spelen", blikt Beerens terug bij FOX Sports.

Speeltijd verdienen bij PSV, de club die hem destijds voor een halfjaar verhuurde aan NEC, was destijds een vrijwel onmogelijke opgave. "Toen was de keus voor Heerenveen heel makkelijk en achteraf een goede geweest. Als ik kijk naar mijn carrièreverloop dan heb ik het heel gestaag gedaan. Ik had hier en daar misschien een andere keuze moeten maken, maar al met al ben ik heel tevreden met het aantal wedstrijden dat ik overal heb gespeeld."

Bij Heerenveen maakte hij tijdens het seizoen 2008/09 uit van een bijzondere ploeg, met spelers als Gerald Sibon, Mika Väyrynen en Danijel Pranjic. "We hadden toendertijd het gevoel dat we konden doordrukken naar de top-drie van Nederland. Persoonlijk had ik ook het idee dat het mogelijk was, daarom verlengde ik mijn contract ook. Alleen is dat (het doodrukken naar de top, red) helaas uiteindelijk niet gebeurd. Dan zie je toch maar dat het heel moeilijk is."

Uiteindelijk koos Beerens na vier seizoenen Heerenveen voor AZ en speelde hij later nog in Duitsland voor Hertha BSC en het Engelse Reading FC. Maar terugkeren in het Abe Lenstra Stadion blijft ook iedere keer een speciale ervaring. "Het is altijd bijzonder om terug te keren, dat was toen bij AZ ook al. Ik vind het altijd leuk, ik heb er mijn eerste echte stappen gezet als voetballer."

"Ook het stadion, de mensen, het voelt toch als iets bijzonders. Sommige mensen hebben daar iets minder mee, maar voor mij is het toch de plek waar het is gebeurd", besluit Beerens met een glimlach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand