'We denken dat dit voor Chiddi een goede stap is in zijn carrière''

Supporters van het Noorse Valerenga steken hun teleurstelling over het vertrek van Chidera Ejuke op social media niet onder stoelen of banken. Ook de clubleiding is vol lof over de Nigeriaanse aanvaller, die voor circa twee miljoen euro overstapt naar Heerenveen.

"Chiddi is een prachtige kerel en een erg goede speler, die we graag wat langer hadden willen behouden", schrijft technisch manager Jørgen Ingebrigtsen op de website van Valerenga IF. "Hij is steeds beter en stabieler geworden sinds hij in de winter van 2017 naar ons gekomen is. We zijn ervan overtuigd dat hij zich ook hier nog verder had kunnen ontwikkelen."

"Tegelijkertijd is Valerenga een club die jonge spelers de kans wil geven om zich elders te ontplooien wanneer zich zulke goede mogelijkheden aandienen", vervolgt Ingebrigtsen. "Heerenveen is een fantastische club met een goede historie als het gaat om het ontwikkelen van spelers. Dus we denken dat dit voor Chiddi een goede stap is in zijn carrière."

Valerenga meldt dat de interesse van Heerenveen al geruime tijd bekend was. "De onderhandelingen zijn lang en soms veeleisend geweest, maar zowel wat de club voor plannen met hem heeft en de transfersom die ze voor hem over haden, denken we dat dit een goede keus is voor Chiddi. Nu hopen we dat hij ons ook in Nederland trots gaat maken."

Chidera Ejuke til Heerenveen.
Takk for nå og lykke til!https://t.co/8AbnGMDjbs

— Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) 15 juli 2019

Foto: Eurosport

Lees meer: