Waterman blikt terug: ''Met dat contract ging ik naar Ajax''

Boy Waterman beleefde zijn doorbraak in het profvoetbal bij SC Heerenveen, maar keepte daarvoor jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax. Maar toen de Friezen zich in 2001 meldden met een goed verhaal, besloot de inmiddels 36-jarige doelman Amsterdam te verlaten. 

"Als je op jonge leeftijd bij Ajax binnenkomt is het natuurlijk je droom om Ajax 1 te halen", geeft Waterman aan op de clubwebsite van Ajax. "Maar ja, het ging gewoon zo. Ik weet nog goed dat ik op een gegeven moment een contract bij SC Heerenveen kreeg aangeboden en daarmee aanklopte bij de toenmalig hoofd van de jeugdopleiding. Ik wilde natuurlijk kijken wat de plannen waren bij Ajax."

"Hij vertelde mij dat ik weg mocht, als Heerenveen die vergoeding wilde betalen. Op het moment dat ik bij Leo Beenhakker, die toen technisch directeur was, met dit verhaal aankwam was hij het er totaal niet mee eens. Maar goed, ik was al weg", aldus Waterman, die sinds afgelopen zomer voor OFI Kreta speelt, de club waar oud-ploeggenoot Georgios Samaras algemeen directeur is.

Waterman was eigenlijk het liefste bij Ajax gebleven, maar heeft geen spijt van zijn vertrek. "Het is gewoon zo gelopen. Het doet zeker niet af aan hoe ik terugkijk op mijn tijd bij Ajax. Ik heb daar zo'n leuke tijd gehad. Ik denk dat dat de leukste tijd uit mijn carrière is geweest", sluit hij af.

'Het is gewoon zo gelopen. Het doet zeker niet af aan hoe ik terugkijk op mijn tijd bij Ajax. Ik heb daar zo’n leuke tijd gehad.'#TeamVanToen

— AFC Ajax (@AFCAjax) November 19, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand