Warm onthaal voor Beerens in Heerenveen: ''Leuk om even te dollen''

Er is veel veranderd sinds Roy Beerens in 2011 SC Heerenveen verruilde voor AZ. De 30-jarige vleugelspeler speelde daarna enkele jaren in Engeland en Duitsland en keerde zondagmiddag voor het eerst sinds 3 augustus 2013 terug in het Abe Lenstra Stadion.

Voorafgaand aan het duel trof Beerens in fysiotherapeut Erik ten Voorde, teammanager Herman van Dijk en groundsman Henk Schreuder enkele oude bekenden. "Er is natuurlijk veel veranderd, maar het stadion en de supporters blijven. Net als de clubmensen. Dat is mooi", vertelt Beerens in gesprek met De Gelderlander.

"Voor de wedstrijd kwam ik de man van het veld (Henk Schreuder, red.) tegen. Dan is het leuk om even te dollen. Ik zei direct dat het veld er weer niet lekker bij lag. Werd hij gek. Dat veld is heilig voor hem", lacht Beerens, die zondagmiddag met een assist op Tim Matavz een belangrijke aandeel had in het 1-1 gelijkspel.

"Ik hield vertrouwen dat we zouden scoren", zei Beerens. "Ik heb misschien wel vijftien ballen voor de goal geslingerd. Tim en een paar anderen maakten de makkelijkste kansen niet af, maar de moeilijkste maakte hij wel. Het bewijs dat hij een geweldige spits is. Hij kopt hem fantastisch binnen. Ik kan zoiets niet."

Beerens werd vervolgens in de 88e minuut van het veld gehaald door Vitesse-trainer Leonid Slutskiy. Dat de supporters de bekerheld van 2009 nog niet vergeten was, bleek uit het massale applaus dat van de tribunes van het Abe Lenstra Stadion klonk.

Lees meer: