Wålemark over favoriete speler: "Hij is een pure voetballer"

SC Heerenveen viert de treffer van Patrik Walemark
SC Heerenveen viert de treffer van Patrik Walemark Foto: © Pro Shots

Patrik Wålemark speelt dit seizoen op huurbasis bij SC Heerenveen. Bij SC Heerenveen TV vonden ze het de hoogste tijd om de 22-jarige Zweed wat beter te leren kennen.

Zo wordt hij bijvoorbeeld gevraagd naar het favoriete eten en zijn muzieksmaak. "Mijn favoriete eten? Ik moet dan het eten van mijn moeder zeggen. Zweedse rap is mijn ding, maar ik heb ook wel periodes waarin ik andere muziek luister. Maar op dit moment Zweedse rap", vertelt hij.

Simon Olsson is de favoriete speler van Wålemark. "Hij is technisch vaardig aan de bal. Een pure voetballer in mijn ogen", aldus de Zweed. Wat hij tot dusver het mooiste moment vond in zijn carrière? "Voor de eerste keer opgeroepen worden voor het Zweedse nationale team."

Wålemark speelt sinds de winter van 2022 in Nederland. De taal is het mooiste van het land, zo geeft hij aan. "Toen ik de taal een beetje begon te leren, vond ik dat best leuk. In het begin vond ik het een vreemde taal. Het is leuk voor mij om een andere taal te kennen. Dus ik ga voor de taal, misschien een beetje onverwachts."

De aanvaller trekt veel op met Oliver Braude en Hussein Ali. "Of ze mijn beste vrienden zijn? Simon Olsson ook, maar die woont niet in Heerenveen. Maar hij ook. Maar de andere Scandinavische spelers ook. Ik denk dat we een hecht team zijn, iedereen gaat met elkaar om. Dat is ook belangrijk voor de resultaten op het veld."

Lees meer:
0 reacties