Wålemark als assistent langs de lijn? "Haha, toekijken is moeilijk"

Patrik Wålemark tegen Ajax
Patrik Wålemark tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Patrik Wålemark begon zondagmiddag in de basis bij SC Heerenveen in het thuisduel tegen Ajax. De vleugelaanvaller werd gewisseld tegen de Amsterdammers, maar bleef ook vanaf de zijlijn meeleven met zijn ploeg. Iets wat hij ook als speler tijdens de wedstrijd duidelijk al deed.

"Dat is gewoon emotie. Het is voetbal en dit is waar we van houden", vertelt Wålemark in gesprek met SC Heerenveen TV. "Vooral met de sfeer van zondag in het stadion. Ik kon niet meer rennen, dus ik moest mijn best doen om de overwinning te kunnen vieren met mijn vrienden. Maar dit wil iedereen op het veld en in het stadion graag zien."

"Natuurlijk betekent dit veel voor ons en dit gevoel is moeilijk te omschrijven", gaat de vleugelaanvaller van de Friezen verder. "Ook mijn reactie bij de 3-0 is gewoonweg emotie. Het is mooi om iedereen zo blij te zien. Voetballend zijn we goed en we weten wat we kunnen. Als we dat dan laten zien, dat is een geweldig gevoel. Nogmaals, het is puur emotie."

"Dat ik als een soort assistent-trainer langs de lijn stond? Haha, ik vind het moeilijk om toe te kijken. Je wil er graag bij zijn, maar dat kon niet meer. Ik moest mijn teamgenoten op één of andere manier helpen. Het was niet bewust, maar het gebeurde gewoon. Wederom: emotie", aldus Wålemark.

Lees meer:
0 reacties