Waarom wil SC Heerenveen Chery? "Hij is wel een speler die dat kan"

Tjaronn Chery
Tjaronn Chery Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen wil graag Tjaronn Chery toevoegen aan de selectie. Sander de Vries analyseert namens het Dagblad van het Noorden waarom zijn komst gewenst is.

"Chery moet het middenveld van SC Heerenveen van creatieve impulsen voorzien. De ploeg van Kees van Wonderen beet zich voor de winterstop stuk op defensieve tegenstanders als FC Volendam en Vitesse. Duidelijk werd in die wedstrijden dat Heerenveen moeite had om, wanneer de ruimtes op het veld klein worden gemaakt, openingen te creëren. De 35-jarige Chery is wél een speler die met een verrassende steekbal of individuele actie aan de basis kan staan van doelpunten en assists. Heerenveen ziet in Chery dan ook een oplossing voor het einde van dit seizoen", zo luidt de analyse van De Vries.

De speler zou zelf wel oren hebben naar een transfer naar het Abe Lenstra-stadion. Chery wil vanwege de oorlog in Israël vertrekken uit het land. Zijn Maccabi Haifa is het enige obstakel. Chery is aanvoerder van de club, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. Maccabi Haifa wil hem daarom niet zomaar laten vertrekken.

Lees meer:
0 reacties