'Waar het vooral om gaat is of hij de spelersgroep te allen tijde kan motiveren''

Na vijf duels zonder nederlaag leek SC Heerenveen goed op weg richting de play-offs. Maar zondagmiddag werd de ploeg van trainer Jurgen Streppel in Breda op een ontluisterende manier afgetroefd op inzet, zo constateert het Friesch Dagblad.

"Waar Heerenveen eerder deze maand met vechtlust had afgedwongen dat de sterkhouders Schaars en Ødegaard amper werden gemist, werd het in Breda juist op dat specifieke aspect afgetroefd", begint sportjournalist Edward Jorna, die zijn twijfels heeft over de voorbereiding van Streppel.

"'NAC toonde de wil om te winnen. Wij niet. Dan kun je praten over tactiek of andere zaken, maar dáár gaat het om'", citeert Jorna de oefenmeester. "Met die woorden zei Streppel indirect ook dat het de facto niet zoveel uitmaakt wie er trainer is: Jantje of Pietje. Waar het vooral om gaat is of hij de spelersgroep te allen tijde kan motiveren."

"In die missie faalde Streppel in de slotfase van het vorige seizoen, toen Heerenveen een karikatuur van een voetbalelftal was. In dat opzicht is Streppels tweede seizoen een stuk beter. De matige teamprestatie in Breda kon als een incident beschouwd worden."

Jorna weet dat Streppel graag afscheid zou willen nemen met Europees voetbal. "Het zou een wonder zijn. Maar tegelijkertijd: niets is onmogelijk."

Lees meer: