'Waar Hauge dan het dichtste bij was geweest? Brighton misschien''

SC Heerenveen had lange tijd goede hoop om Jens Petter Hauge in de komende winterstop over te nemen van Bodø/Glimt - tot AC Milan zich plots in de strijd mengde en hem vastlegde. Maar Milan en Heerenveen waren niet de enige clubs met concrete interesse.

Volgens zijn zaakwaarnemer Atta Aneke (die ook Chidera Ejuke begeleid) had Hauge zonder de interesse van AC Milan ook zomaar in de Premier League kunnen belanden. "Waar hij dan het dichtste bij was geweest? Misschien Brighton. Tegelijkertijd begonnen er ze ermee dat ze hem wilden kopen om vervolgens vrij snel te verhuren", laat Aneke weten in de Noorse podcast Chivadze.

"Het was natuurlijk ook een grote stap van Noorwegen naar de Premier League. Maar uiteindelijk zagen zij ook dat hij goed genoeg was, maar op dat moment hadden wij geen enkele twijfel meer over AC Milan", verduidelijkt Aneke. In het begin van dit jaar was Hauge zelfs dicht bij een contract met het Belgische Cercle Brugge, maar zette Hauge uiteindelijk zelf een streep door die deal.

"Naast Brighton waren er ook clubs uit Nederland - zoals Heerenveen - waar ik goede ervaringen mee heb", vervolgt Aneke, onder meer doelen op de carrière Chidera Ejuke, die na één jaar al de overstap maakte van SC Heerenveen naar CSKA Moskou. "En er waren ook nog veel clubs uit het Championship, vijf of zes stuks."

Vi tok en lang prat med Atta Aneke om karrieren som spilleragent, Hauge- og Ighalo-overgangene, Nigeria, Amahl Pellegrino, Glimt-gutta, Tokki, arbeidet rundt internasjonale transfers og mye mer. Her er det nye snacks! https://t.co/cKpt4QUaoW

— Chivadze (@chivadzepodcast) October 29, 2020

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand