Vrouwentak moet terugkeren onder vleugels SC Heerenveen'

Wim Anker en Jacco Koops van het stichtingsbestuur Vrouwenvoetbal Heerenveen willen dat de vrouwentak zo snel mogelijk terugkeert onder de vleugels van SC Heerenveen. Anders is het voortbestaan van het vrouwenvoetbal in Heerenveen volgens hen in gevaar.

Het vrouwenteam van SC Heerenveen is momenteel koploper in de BeNe League, maar werd onder de vorige directie afgezonderd van de bvo. De kosten zouden te hoog liggen en ook voor komend seizoen dreigt een financieel tekort.

Wim Anker gaat binnenkort in gesprek met interim-directeur Gaston Sporre om ervoor te zorgen dat de vrouwentak terugkeert bij SC Heerenveen. "Als het niet lukt, hebben we een probleem, want op de huidige manier kunnen we niet verder", zegt Anker in de Leeuwarder Courant. "Het móet lukken. Geen vrouwenteam van Heerenveen in de BeNe League zou een aanfluiting zijn."

Om financiële redenen hoeft het volgens Anker niet afgewezen te worden. "Wij werken bij de vrouwen met een begroting van 250.000 euro. Dat is zo ongeveer één procent van de hele begroting van de bvo. Eén procent, daar krijg je als club een enorm stuk goodwill voor terug", meent hij.

Anker ziet wel toekomst in eht vrouwenvoetbal. "Het is niet voor niets de snelst groeiende sport van ons land. Als club willen we onze naamsbekendheid door dergelijke acties binnen een jaar met 25 procent vergroot hebben.. Als ik het idee had dat ik aan een dood paard sta te trekken, zou ik mijn spaarzame vrije tijd wel anders besteden. Ik geloof hier in, maar dan wel onder de hoede van de bvo. We staan bovenaan. Heerenveen zal nooit meer het lelijke eendje van het vrouwenvoetbal zijn", besluit hij.

Foto: Pro Shots

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand