Vrouwen SC Heerenveen winnen opnieuw ruim van Achilles'29

Voor de tweede keer in vier dagen tijd hebben de vrouwen van SC Heerenveen ruim weten te winnen van Achilles'29 Vrouwen. Afgelopen vrijdag werd het op Sportpark Udiros 6-0, dinsdagavond wonnen de Friezen in Groesbeek met 6-2.

Achilles'29 kwam razendsnel op voorsprong op Sportpark De Heikant. Sophie Cobussen wist na drie minuten keepster Justine van der Werf te passeren. Toch herstelde de ploeg van trainer Roeland ten Berge zich.

Nog voor rust liep Heerenveen uit naar 1-4. Tweemaal Tiny Hoekstra (foto), Fenna Kalma en Wiëlle Douma zorgden voor de doelpunten. Na de thee kon er door de Friezen nog twee keer gejuicht worden. Hoekstra maakte haar hattrick compleet door de 1-5 te maken. Cobussen deed nog wat terug namens Achilles'29 en uiteindelijk bepaalde Suzanne Admiraal in de blessuretijd de eindstand op 2-6.

Door de ruime zege verstevigd SC Heerenveen Vrouwen de koppositie in de B-poule van de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer Ten Berge heeft twintig punten, vier punten meer dan de nummer twee, VV Alkmaar.

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Van der Werf, Waterham, Schouwstra, Verleg, Sabajo, Douma, Strik, Philippo, Hoekstra, Kalma, Admiraal

Hands up voor de doelpuntenmakers van vanavond! ???????????? pic.twitter.com/NnxLxrU7pP